IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )


Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Pengumuman & Cadangan
Cakap sebarang pengumuman atau kemukakan apa-apa cadangan untuk kebaikan CAKAP.Net dan kita bersama.
Moderator: mat.g™, ganazz
25 239 Last Post Sep 1 2016, 12:17 AM
Cakap: Ayda Jebat dan Projek XT
Oleh: RamlahYop
New Posts Cakap Perkenalan
Cakaplah tentang diri anda disini.. nama penuh, nama glemer, asal mana, pekerjaan, dah berkeluarga ke belum, hobi dan apa-apa saja.
Moderator: WebZone-_-Attack, ganazz
124 847 Last Post Nov 22 2016, 11:53 AM
Cakap: Salam Perkenalan
Oleh: Reza
New Posts Cakap Kedai Kopi
Cakap apa-apa sahaja seperti bersembang dikedai kopi, warung atau kopitiam.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
80 2,465 Last Post Nov 30 2016, 08:22 AM
Cakap: Lagu yang korang layan
Oleh: ganazz

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Dunia ICT Terkini
Cakap-cakap mengenai hal ehwal industri ICT dan informasi terkini mengenai dunia pengkomputeran.
Moderator: B@zSh™, ganazz
64 757 Last Post Nov 6 2016, 12:50 AM
Cakap: Prepaid plan yg bagus
Oleh: zainuddin12
New Posts Cakap Perisian, Perkakasan & Rangkaian
Diskusi tutorial/panduan/tips permasalahan dan penyelesaian mengenai sistem pengoperasian, perisian aplikasi, perkakasan dan rangkaian komputer.
Moderator: B@zSh™, ganazz
152 1,576 Last Post Aug 31 2016, 11:17 AM
Cakap: Sambungan Perkongsian Internet
Oleh: sHäm
New Posts Cakap Pembangunan Web, Grafik & Multimedia
Diskusi tutorial/panduan/tips pembangunan web, grafik & multimedia seperti Photoshop, Flash, Animasi 3D, Dreamweaver dan lain-lain.
Moderator: Alexandra, ganazz
22 167 Last Post Aug 31 2016, 11:23 AM
Cakap: [wts] after effects tutorial
Oleh: sHäm
New Posts Cakap Pengaturcaraan
Diskusi tutorial/panduan/tips pengaturcaraan seperti JAVA, .NET, C/C++, SAP ABAP dan lain-lain.
Moderator: CyberBot, ganazz
5 25 Last Post May 29 2010, 12:09 PM
Cakap: Pengaturcaraan permulaan...
Oleh: biznur
New Posts Cakap Laman Web Terpilih
Anda ingin kongsi website menarik? atau ada blog/website sendiri? sila tayang kat sini.
Moderator: CyberBot, ganazz
55 460 Last Post Oct 5 2016, 10:12 AM
Cakap: Blog nak belajar Forex...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Movie/Video/Clip
Kongsikan link-link download Movie/Video/Clip untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
216 407 Last Post Nov 1 2016, 10:51 AM
Cakap: Koleksi Sarikata Melayu Untuk ...
Oleh: ganazz
New Posts Permainan Komputer
Kongsikan link-link download Permainan Komputer untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
257 149 Last Post Mar 10 2016, 03:54 PM
Cakap: FIFA Manager 10 reloaded (2009...
Oleh: 9trayeri
New Posts Perisian/Aplikasi/Utiliti
Kongsikan link-link download Perisian/Aplikasi/Utiliti untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
370 1,831 Last Post Oct 11 2015, 11:15 PM
Cakap: Cari APPS kunci mesej handpon
Oleh: Muhd
New Posts E-Books
Kongsikan link-link download E-Books untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
102 146 Last Post Sep 30 2012, 11:57 AM
Cakap: Fix Your Own PC
Oleh: mohamedhidayat

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Isu Semasa
Percakapan dan perbincangan tentang isu-isu semasa dalam dan luar negara.
Sub kategori: Cakap Politik
Moderator: padaiyappa©, ganazz
326 1,020 Last Post Sep 23 2016, 02:57 PM
Cakap: telco yg jimat, x de duit lebi...
Oleh: SitiKasih
New Posts Cakap Kesihatan & Petua
Berkongsi maklumat kesihatan dan petua-petua untuk kebaikan bersama.
Moderator: sHäm, ganazz
99 668 Last Post Aug 24 2016, 01:38 AM
Cakap: Pembesar Payudara
Oleh: asfanghazali4
New Posts Cakap Keluarga & Rumahtangga
Perbincangan perihal kekeluargaan seperti cerita rumahtangga, penjagaan anak, kehamilan, jodoh dan lain-lain.
Moderator: sHäm, ganazz
49 415 Last Post May 12 2016, 11:21 AM
Cakap: any tips untuk menghilangkn ke...
Oleh: chucheongfan
New Posts Cakap Maklumat dan Pengetahuan
Kemukakan semua maklumat umum dan informasi untuk dikongsikan bersama.
Moderator: CyberBot, ganazz
55 424 Last Post Dec 2 2016, 10:27 AM
Cakap: Kerja Sambilan (RM2500) Diperl...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Agama; Fiqah, Tauhid & Akidah
Perbincangan tentang isu-isu agama seperti fiqah, tauhid, akidah dan lain-lain.
Moderator: Geekspro, ganazz
117 231 Last Post Jun 7 2014, 10:03 PM
Cakap: Lembaga Budi HAMKA
Oleh: Geekspro
New Posts Cakap Misteri & Mistik
Kupaskan cerita/peristiwa yang misteri, mistik, seram, tahyul dab sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
61 609 Last Post Jun 4 2016, 07:21 PM
Cakap: Nak Tahu Macho Man @ Gay
Oleh: SchulzCube
New Posts Cakap Sastera
Adakah anda minat bidang sastera? Anda mempunyai bakat/skil dalam kesusasteraan? Atau ada sumber-sumber menarik yang ingin diketengahkan? Sila kongsi disini.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
12 1,236 Last Post Oct 17 2014, 06:02 PM
Cakap: Macam mana dapat wang tidak pe...
Oleh: chassy741
New Posts Cakap Fesyen & Gaya
Cakap mengenai gaya hidup, trend, fesyen dahulu dan terkini.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
17 205 Last Post Sep 19 2016, 05:37 PM
Cakap: Gaya Gadis Bertudung! Gaya Mem...
Oleh: nananarima
New Posts Cakap Resepi & Masakan
Kongsi dan cuba resipi-resepi lazat, unik, istimewa dan tersendiri, termasuklah masakan tempatan & antarabangsa.
Moderator: sHäm, ganazz
45 161 Last Post Jul 26 2016, 10:34 AM
Cakap: Minta resepi kek coklat bakar
Oleh: kalimah
New Posts Cakap Anjung Seri & Dekorasi
Perihal dekorasi rumah, pejabat, laman, bilik dan lain-lain. Kongsi tips dan panduan tentang hiasan dan kelengkapan dalaman/luaran.
Moderator: sHäm, ganazz
13 46 Last Post Apr 15 2016, 03:40 PM
Cakap: Mengidam Perabot baru :P
Oleh: cyclebin10
New Posts Cakap Fotografi & Lensa
Teknik fotografi, lighting, produk, perkakasan kamera dan lensa serta koleksi foto terpilih atau hasil kreativiti anda.
Moderator: sHäm, ganazz
14 94 Last Post Dec 28 2011, 08:45 AM
Cakap: Gaya Lepak Musim Tengkujuh
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital
Cakap tentang handphone terbaru, PDA, pemain mp3, TV LCD/Plasma, aircond, peti ais, gadget terkini dan bermacam-macam lagi.
Moderator: Alexandra, ganazz
40 361 Last Post Nov 11 2016, 06:34 AM
Cakap: free upgrade, lebih data
Oleh: faizuldin

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Lawak & Jenaka
Silakan kepada sesiapa mempunyai cerita jenaka atau pandai buat lawak atau yang sewaktu dengannya.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
238 1,077 Last Post Sep 18 2015, 10:10 AM
Cakap: Cari Kata Sulit dalam Kod Mode
Oleh: sunflo0303
New Posts Cakap Pelancongan & Percutian
Kongsi tips dan pengalaman ketika melancong dan bercuti, jelajahi tempat-tempat menarik di dalam dan luar negara.
Moderator: mat.g™, ganazz
24 158 Last Post Feb 22 2016, 12:19 PM
Cakap: Hendak membeli tiket penerbang...
Oleh: Dam Oss
New Posts Cakap Sukan & Rekreasi
Cakap-cakap dunia sukan seperti cakap bola/futsal, bowling, olahraga, sukan air dan diskusi aktivti-aktiviti sukan dan riadah yang lain.
Sub kategori: Cakap Bola Sepak
Moderator: Alexandra, ♦محمد أفيق♦, ganazz
30 211 Last Post Nov 22 2016, 04:50 PM
Cakap: PIALA AFF SUZUKI 2016
Oleh: Reza
New Posts Cakap Dunia Hiburan
Cakap tentang artis dalam dan luar negara, selebriti, gosip-gosip panas, muzik, filem, teater dan sebagainya.
Moderator: sHäm, ganazz
88 1,168 Last Post Kelmarin, 10:13 AM
Cakap: sehr geiler song! - seleksi c...
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Dunia Automotif
Minat dan kaki kereta/motor, model-model terbaru, perlumbaan, rally, drag, drift, superbike, motorsport, kelab-kelab, ubahsuai enjin/body, baikpulih, alat-alat ganti dan sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
50 401 Last Post Jun 25 2016, 10:16 AM
Cakap: Tips Jika Kereta Anda Di Langg...
Oleh: SchulzCube

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Kerjaya & Pengalaman
Kongsikan pengalaman jatuh bangun kerjaya anda, iklan kerja kosong dan perbincangan mengenai kerjaya/bisnes.
Moderator: mat.g™, ganazz
20 210 Last Post Dec 1 2016, 10:19 AM
Cakap: Kerja di Rumah (RM2500) Penter...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Pelaburan & Pengurusan Kewangan
Pengurusan kewangan, pelaburan wang, amanah saham, simpanan, tips dan panduan.
Moderator: mat.g™, ganazz
25 262 Last Post Dec 1 2016, 03:30 PM
Cakap: InstaForex - Company News
Oleh: instafx_N9
New Posts Ruangan Urusniaga & Pengiklanan
Jualan produk dan perkhidmatan serta sewa/beli barangan/servis.
Moderator: mat.g™, ganazz
1,236 2,298 Last Post Hari ini, 08:18 PM
Cakap: Muat Turun Aplikasi Duit Ajaib...
Oleh: php

Collapse

> Statistik

3 pengunjung aktif dalam 15 minit yang lepas
Active Users 3 tetamu, 0 ahli, 0 ahli tak dikenali
Google.com
Papar maklumat dengan: Klik Terkini, Nama Ahli
Hari Lahir hari ini
calendar 1 ahli yang menyambut hari lahir hari ini
crazycow(43)
Statistik
Board Stats Ahli-ahli telah menghasilkan jumlah 24,358 kiriman
Kita mempunyai 1,225 ahli berdaftar
Ahli terbaru ialah Reza
Pengguna yang online paling ramai ialah 474 pada Jul 3 2012, 04:15 PM
Versi Ringkas Masa sekarang: 5th December 2016 - 10:28 PM